Pod Hard

Mr Nice Guy (1997)

July 7, 2019

SHIFU CHAN #2!

Jonas Högberg & Anders Hultqvist tar semester, men inte förrän de har sett ytterligare en av sina gemensamma favoritfilmer: Mr Nice Guy.

Jackie Chan spelar tv-kock som tvingas aktivera sina degknådarnävar i skurkansikten när han hjälper en journalist undfly ett gäng galna gangsters. Vad som följer är en film som nästan helt saknar handling och som istället frossar i furiöst finurliga jaktscener, slapstick-fajter och australiensiskt överspel.

Häng med när Jackie kastar chili i munnen på poor man's Henry Rollins, fångar en skurk med chassit på en långtradare, buteljerar en annan skurk med en soptunna, kraschar ett bikergiftemål och använder ett jätteballongdjur för att Hulk-hoppa in i bröllopstårtan, dansar på Pepsi-burkar, skuggas av ett pantomimposse, springer i dörrar och tvingar fram en reaction shots-bonanza, kör en bil som äter Monstertrucks till frukost och slåss med poor man's Steven Seagal med alla sina lemmar bakbundna.

Och trots allt detta fantastiska är det kanske regissören Sammo Hung som stjäl showen med sin cykelcameo. Han visar i alla fall att han borde bli chefsvallare för hela skidlandslaget.

”We didn’t think they would be so smart!”

Podbean App

Play this podcast on Podbean App