Blodigt Spel I Västern (1968)

August 9, 2017

SPAGHETTISÅS #2!

Pod Hard-duon Jonas Högberg & Anders Hultqvist styrde tidigare i år kosan mot Cinemateket och såg spaghettivästernfilmen "Blodigt Spel I Västern" på stor duk. Podden spelades in på plats direkt efteråt i Filmhusets lokaler, och som en följd av detta är ljudet inte det bästa. De första två minuterna är det till och med ganska dåligt, men därefter håller det hyfsad kvalité.

Hav förtröstan - för det här är ett SPRAKANDE avsnitt, fullmatat med SKOJ!

"Blodigt Spel I Västern", eller "Min Kropp För En Pokerhand" som den svenska översättningen av den italienska titeln lyder, är den enda spaghettivästern som regisserades av en kvinna (Lina Wertmüller). I huvudrollen ser vi dessutom en kvinnlig cowboy, Belle Starr (Elsa Martinelli).

Belle skjuter på skurkar i en nedsläckt saloon, förför och förförs av en slemmig kille med ett ännu slemmigare namn (Larry Blackie), kastar oss in i en halvtimmeslång flashback (som dessutom har en flashback i flashbacken) där en annan kille skrattar vansinnigt i flera minuter, och tampas med konstanta pangzoomningar.

"Hahahahahahahahahahaahahahahaahahahahahahahhaahhaahahhahahahahah ahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahhhahaahhhahaahahahahah ahhaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahaha hahhahahahahahahhahahahah (etcetera)".

00:0000:00

Facebook Comments: