Vad är Pod Hard?

May 9, 2018

I Pod Hard, podden som behandlar ALL sorts actionfilm, poddas det stenhårt mest hela tiden. När du tänker på actionfilm kanske du får en bild av en one liner-brölande dude med spelande muskler och sjungande skjutvapen framför dig, men om så är fallet vill vi bredda din horisont. Actionfilm består ju inte bara av omöjligt breda blänkande bringor indränkta i olja, utan även av pistolbataljer i motljus, otroliga dansnummer, spektakulära komiska snedsteg, exploderande fordon, osannolika fistfights och duschscener.

 
Action är kroppar och saker i rörelse och ofta i konflikt med varandra, iscensatta på ett tilltalande, driftigt och/eller uppseendeväckande vis. Det innebär att actionfilm kan vara allt ifrån stumfilmskomedier med Buster Keaton till stilistiska spaghettivästerns med Clint Eastwood, 50-talsmusikaler med Esther Williams, riva-hela-haket-så-klart-rullar med Arnold Schwarzenegger, King Hus sublima wuxiaintriger på tehus, Leu Kar-Leungs och Tang Chias komplexa kampsportskoreografier, Cynthia Rothrock-rökare där skorpionsparkar duggar lika tätt som regndroppar och Spiro Razatos häpnadsväckande motorvägsspektakel.
 
Varje månad inleds ett nytt tema och varje vecka släpps ett nytt avsnitt av Pod Hard. Varje avsnitt utgår från en film, vilken omsorgsfullt inspekteras från första till sista bildruta med höga skratt som ständig följeslagare.
 
Pod Hard utgörs av Jonas Högberg och Anders Hultqvist, kända från James Bond-podden Nollnollsjupodden. Jonas är filmvetaren som kan lite för mycket om det mesta och Anders är actionarkeologen som grävt på tok för djupt efter guldkorn.